Opdrachtgevers

Sindsdien maart 2019 werk ik (deels afgerond) voor de volgende opdrachtgevers.

 

 

Vanaf maart 2019 ondersteun ik de branche vereniging Holland Solar. Ik werk als public affairs adviseur onder andere aan de gedragscode zon op land, de SDE-subsidieregeling en de netcapaciteitsproblematiek.

 

 

Iedere maand schrijf ik als co-auteur voor de rubriek Trilemma- Energiea (onderdeel Financieel Dagblad) een artikel voor deze dagelijkse online informatiedienst over energie.

 

In de maanden maart tot en met juni 2019 was ik projectleider Klimaat Akkoord bij Greenpeace. Tevens coördineerde ik de samenwerking van organisaties die samen optrekken rond dit akkoord (naast Greenpeace: Natuur & Milieu, Milieufederaties, Milieudefensie, NVDE, MVO-Nederland, Jonge Klimaat Beweging en FNV).  (Opdracht is ondertussen afgerond).

 

In april en mei 2019 heb ik een opdracht gedaan voor de internationale NGO Wetlands International. Ik heb een plan gemaakt om de organisatie op de kaart te zetten in het 25-jarig jubileum jaar 2020. (Opdracht is ondertussen afgerond).

 

Vanaf 1 juli 2019 ben ik lid van het kernteam van het H2-Platform, met strategische communicatie als verantwoordelijkheid.

 

Solarcentury Benelux is één van de grootste Zon-PV projectontwikkelaars in ons land.  Vanaf 1 juli 2019 begeleid ik het bedrijf  op het gebied van communicatie.

 

  
Onderzoek begin 2020 samen met Sanne van Keulen in opdracht van deze drie branche-organisaties naar de mogelijkheid om een gedragscode voor bio-energie te ontwikkelen. (Opdracht is ondertussen afgerond).

 

 In samenwerking met SLEA (Sjak Lomme) voer in vanaf april 2020 een marktconsultatie uit om oplossingen te inventariseren voor de net-congestie door elektriciteitsproductie uit zonneparken.